Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Christian Walgram

Hector topp tio – tappade i andra åket

14 DEC 2020 15:46
Sara Hector kunde inte följa upp andraplatsen från i lördagen när det under måndag återigen var dags för världscupstorslalom i Courchevel. Slutade på en tiondeplats efter ett mindre lyckat andra åk.
  • Skapad: 14 DEC 2020 15:46

Yttre förhållandena var raka motsatsen under måndag jämfört med lördagens tävling. Sol från klarblå himmel och även underlaget hade blivit bättre, vilket var anledningen till att tävlingen flyttades fram en dag från söndag, då åkarnas säkerhet inte kunde garanteras.

Sara var sjua efter det första åket och hade möjlighet att avancera. I det andra åket blev hon ganska tidigt lite sen, gick rakt på i några svängar i den över delen vilket hon fick kämpa med hela vägen till mål.

Estelle Alphand som var andra svenska till start slutade på plats 23. Tävlingen vanns av amerikanskan Michaela Shiffrin som tog världscupseger 67 i karriären. Italienskan Federica Brignone tvåa och fransyskan Tessa Worley trea.

Nästa världscuptävling för alpina damerna är i Val d´Isere, 16–20 december, då är det störtlopp och super-G som står på programmet.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info