Hoppa till sidans innehåll

Hedda och Sebastian mästare i Almåsa

28 FEB 2020 16:18
Hedda Martelleur, Uppsala SLK fortsätter att åka mycket bra skidor och under fredag slog hon till och vann ÄJSM i Almåsa i storslalom. I herrklassen var det Kramfors Sebastian Nordlander som tog guldet.
  • Skapad: 28 FEB 2020 16:18

Hedda grundlade sin seger med ett mycket bra första åk. I det andra lyckades hon inte vara snabbast, men tredje bästa tid räckte till för att hon totalt skulle vara snabbast. Marginalen till tvåan i tävlingen, norskan Ylva Tone Falksete var blott sex hundradelar men det var fullt tillräckligt för att säkra segern.

Trea i damernas tävling var Täbys Ida Candert som därmed tog hem silvret i ÄJSM, när nu tvåan var norska. Sedan var Sollentunas Julia Digerfors femma, men fick mästerskapsbronset när det även var norskt på fjärdeplatsen i FIS-tävlingen genom Cathinka Lunder.

I herrtävlingen var det Kramfors Alpina, Sebastian Nordlander som tog hand om ÄJSM-guldet, med sin andraplats i FIS-tävlingens som vanns av Storklintens Kristoffer Jakobsen.

Men när det är åldrarna 1999–2001 som gör upp om placeringarna i ÄJSM fick Jakobsen nöja sig med en FIS-seger. Roligt att Kristoffer fanns på plats och körde, en extra krydda att se landslagsåkare på hemmaplan.

Trea blev Valfjällets Johan Silfält, men även han har passerat åldersstrecket för ÄJSM så bakom Nordlander var det bröderna Gustaf och Axel Lindqvist från Sundsvalls SLK som tog hand om silver och bronsmedaljerna.

Resultat FIS-ÄJSM Almåsa:

https://www.fis-ski.com/DB/general/event-details.html?sectorcode=AL&eventid=45618&seasoncode=2020

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info