Hoppa till sidans innehåll

Ida näst snabbast inför JVM-starten

06 MAR 2020 15:52
Efter två dagars störtloppsträning är det under lördag dags för störtlopp i JVM i norska Narvik. Ida Dannewitz, Uppsala var näst snabbast på sista träningsåket och har klar medaljchans.
  • Skapad: 06 MAR 2020 15:52

Alpina junior-VM avgörs i norska Narvik och i fartdisciplinerna kommer det under lördag vara fem svenska åkare på start, tre damer och två herrar. Tanken var att bland damerna skulle det vara fyra åkare, men Emma Sahlin föll under första träningen och skadade sig. Undersöktes i går och det gav positiva besked, men hon kommer inte finnas med på startlinjen under lördag.

Ida Dannewitz som radat upp fina placeringar under den här säsongen har goda möjligheter att vara med och slåss om en plats på pallen i störtloppet. Visserligen var fredagens störtloppsträning rejält nerkortat, men hon körde in på andra plats, blott 12 hundradelar bakom österrikiskan Magdalena Egger som var snabbast. Hanna Aronsson Elfman, Kils SLK, var sexa i det andra träningsåket, 49 hundradelar bakom Egger och Sollentunas Liv Ceder körde in på plats 23.

På herrsidan finns två svenskar som kommer att finnas med på start. Olle Ström, Saltsjöbaden har varit snabbast på träning av de två och han var 21 i sista träningsåket. Lukas Karlberg, Mälaröarna är det andra namnet och körde in på 43:e plats i fredagens träning.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info