Hoppa till sidans innehåll
Foto: Klas Rockberg

Ingen förändring av ålder för FIS-licens

29 SEP 2020 12:03
Internationella Skidförbundets, Youth & Children Sub Committee röstade nej till USA:s förslag om att sänka åldern för när en alpin åkare får FIS-licens.
  • Skapad: 29 SEP 2020 12:03

Olle Danielsson är svensk representant i kommittén och Sveriges syn på frågeställningen var att vi ska ligga kvar vid det regelverk som finns i dag och inte sänka åldern.

– Det är flera aspekter som samlat gör att vi tycker det är bra med det regler som finns i dag. Åkarna är inte fysiskt mogna för att tävla internationellt, det handlar om material, ökad belastning och risk för högre skadefrekvens om USA:s förslag hade gått igenom.

Bakgrunden till att USA lade sitt förslag var att genom en ålderssänkning öka antalet åkare med FIS-licens. Det är ett stort bortfall i antalet utövare från att de går i grundskolan och till de börjar gymnasiet.

– De tappet har ingenting med FIS-licens att göra, det är andra saker som spelar in varför åkare slutar och det löser vi inte med att sänka åldern för när en åkare kan tävla internationellt, säger Olle Danielsson

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info