Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Kanonåk av Brändholm gav sköna EC-poäng

18 DEC 2020 15:44
Jesper Brändholm, Sälens IF kunde med ett suveränt andra åk klättra ordentligt i resultatlistan i Val di Fassas Europacupslalom. Slutade på 16:e plats efter att haft femte bästa i andra åket.
  • Skapad: 18 DEC 2020 15:44

Slalomtävlingen i Val di Fassa brukar hålla mycket hög standard då många av världscupens slalomåkare väljer att tävla där inför den avslutande och årets upplaga var inget undantag.

Jesper Brändholm var bästa svensk båda dagarna, men det blev en rejäl förbättring av resultatet den andra dagen. I torsdag slutade Jesper på 34:e plats. I fredagens tävling körde svensken in på 28 plats i det första åket och skaffade sig därför ett utmärkt utgångsläge med bra startnummer inför det andra åket. Jesper tog chansen och gjorde andra omgångens femte snabbaste tid, vilket innebar att han slutligen gick in på en 16:e plats. Inte hans bästa EC-resultat då han har en nionde plats från en parallelltävling sedan tidigare, men det var ett stort kliv framåt och ett steg uppåt i rankingen när han i nästa slalom nu kommer starta po poäng istället för FIS-punkter. Ytterligare en svensk plockade poäng och det var Gustav Lundbäck, Luleå, som även han körde upp sig i andra åket och kunde kliva in på en 29:e plats. Tobias Hedström, Duved, som var tredje svensk att kvalificera sig till det andra åket körde ur.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info