Hoppa till sidans innehåll

Karriärbästa av Dannewitz i Pilas störtlopp

05 FEB 2020 15:50
Ida Dannewitz, Uppsala SLK slog till med karriärens bästa resultat i störtloppsdisciplinen när hon körde in på fjärde plats i italienska Pilas Europacup under onsdag.
  • Skapad: 05 FEB 2020 15:50

Programmet i Pila blev komprimerat och intensivt på grund av att vädret ställde till med besvär för arrangörerna tidigare under veckan. Under onsdag kördes först ett träningsåk och därefter två tävlingsåk.

I det inledande träningsåket tillhörde inte Ida den absoluta toppen utan hade 13:e snabbaste träningstid, men när det sedan blev tävling höjde sig Dannewitz en nivå.

Länge låg hon på tredje plats under första åket, endast en hundradel bakom Madeleine Chirat från Frankrike och drygt åtta tiondelar bakom ledande Rahel Kopp från Schweiz.

Men två åkare med högt nummer letade sig in före Ida och efter första åket var hon femma.

I andra lyckades hon inte placera sig lika bra, var även tidsmässigt längre efter segrarinnan Kopp, men totalt räckte hennes insats till en slutlig fjärde plats. Hon var 36 hundradelar från pallen, men fjärdeplatsen är hennes främsta i karriären i störtloppsdisciplinen.

50 nya poäng att lägga till en sedan tidigare diger samling. Insatsen flyttade upp Ida till en total 5:e plats i Europacupen där hon nu har 371 poäng. Hon ligger dessutom på andra plats i såväl super-G som kombinationscupen.

Näst bästa svenska var Helena Rapaport, Mälaröarna på 15:e och sedan återfanns Åres Lin Ivarsson på en 35:e plats. Ivarsson gjorde ett bra andra åk, hade 17:e bästa tid och körde upp sig från en 56:e plats.

Europacupdamerna är för närvarande inne i en fartperiod och framåt finns goda möjligheter att samla mer poäng. 12–16 februari väntar två störtlopp och en super-G i schweiziska Cran Montana. Därefter två super-G och en kombinationstävling i italienska Sarntal 19–21 februari.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info