Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Harald Steiner

Kristoffer snabbast i åk två – klättrade 17 placeringar

21 DEC 2020 14:12
Kristoffer Jakobsen hade ingen större lycka med sig i det första åket i Alta Badias världscupslalom. Det var med knapp marginal han kvalificerade sig för andra åket, men väl där visade Jakobsen upp en stabil åkning och klättrade 17 placeringar.
  • Skapad: 21 DEC 2020 14:12

Det har varit en lång väntan för slalomåkarna att få göra tävlingspremiär i världscupen, men under måndag var det dags och med startnummer 17 gick Kristoffer Jakobsen ut i det första åket.

Men han gick inte riktigt att känna igen, åkningen var lite kantig, hade svårt att hitta riktiga flytet och i mål var han 2,17 sekunder efter ledaren Alex Vinatzer, Italien. Avståndet var så pass stort att det fanns en oro för att tiden inte skulle räcka till ett andra åk, men med sex hundradelars marginal till nummer 31 såg Kristoffer till att vara 29:e efter åk ett och därmed hade han skaffat sig ett mycket bra startnummer i det andra åket.

Jakobsen tog chansen, gjorde ett homogent och stabilt andra åk där det inte någon gång under resan ner såg ut att vara minsta lilla problem. Men det gick snabbt, ruskigt fort, för sedan kom den ena åkaren efter den andra och alla straffades de av Kristoffer.

Hans suveräna uppkörning, 17 placeringar, räckte inte ända fram till en plats bland topp tio, men tolfte platsen kunde ingen ta ifrån honom och dessutom svarade han får andra åket överlägset snabbaste tid. 38 hundradelar bättre än Manuel Feller, Österrike, som körde upp sig elva placeringar och slutade tvåa i tävlingen. Ramon Zenhaeusern, Schweiz vann. Andra svensk i tävlingen, Jesper Brändholm körde ur i första åket.

Slalomåkarna fick vänta länge på sin premiär, men redan under tisdag är det dags för nästa slalom och då i Madonna di Campiglio.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info