Hoppa till sidans innehåll

Kvartett mästare korade i Duveds störtlopp

12 MAR 2020 18:05
Dagen innan beskedet kom att samtliga nationella alpina tävlingar i Sverige ställs in kördes ÄJSM och YJSM i störtlopp i Duved med Sollentuna slalomklubb som arrangör.
  • Skapad: 12 MAR 2020 18:05

I den yngsta klassen för damerna var det Landskronas Ebba Lindström som var totalt snabbast i de två åken och plockade hem YJSM-guldet. Marginalen till tvåan Wilmna Marklund, UHSK Umeå SK var 46 hundradelar och sedan var det ytterligare två hundradelar till bronsmedaljlösen Hedvig Oskarsson från Sälens IF.

Johanna Boiardt

I äldre klassen, ÄJSM fortsätter Johanna Boiardt, Östersund Frösö slalomklubb att åka mycket stabilt i stora mästerskap. Härförleden vann hon stora SM i Åre och nu var det dags igen i Duved. I överlägsen stil, knep hon guldet före Karolin Edfalk, Edsåsdalen SLK som var 1,15 sekunder efter Boiardt. Bronset gick till Sollentunas Thyra Loethman som därmed såg till att arrangörsklubben fick med sig en medalj från tävlingarna.

På herrsidan blev det Mälaröarnas Timothy Eriksson Elmroth som var snabbast, men där var det en riktig hundradels strid mellan topptrion. YJSM-guldet vanns med sex hundradelars marginal till tvåan Fredrik Nilsson, Åre SLK som i sin tur var blott två hundradelar före bronsmedaljören Max Silfwerplatz tävlandes för Saltsjöbaden.

I ÄJSM blev det nytt guld för Kramforskillen Sebastian Nordlander (översta bilden), han vann storslalom in Almåsa i februari och nu slog han på nytt till när det var störtlopp i Duved.  Järfällas Jonathan Andersson var tvåa, 77 hundradelar bakom Sebastian och sedan var det Saltsjöbadens Olle Ström som knep bronspengen.

Resultat YJSM/ÄJSM Duved:

http://ta.skidor.com/ResultList.aspx?eventid=11127&competitionid=18779&orgid=80

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info