Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Christian Moser

Kvartett svenskar i elden kommande världscuphelg

08 DEC 2020 16:00
Fyra svenska åkare kommer att finnas på plats när det kommande helg är dags för dubbla världscupstorslalom i Courchevel och störtlopp samt super-G i Val d´Isere. För fartåkarna Felix, Monsén och Alexander Köll är det tävlingspremiär.
  • Skapad: 08 DEC 2020 16:00

Snöovädret som dragit in över Europa har ställt till det ordentligt för arrangörerna av alpina tävlingar. Såväl Världs- som Europacup har fått omkastat program, men som det ser ut i dagsläget ska det bli dubbla storslalom för damerna i franska Courchevel och herrarna ska köra sitt första störtlopp för säsongen i Val d`Isere på lördag.

– Tanken från början var att vi även skulle köra igång med första tränings åk på onsdag, men den har flyttats fram. Nu har vi ankomst under onsdag och kör igång på torsdag, säger tränare Ulf Emilsson.

Felix och Alexander är svenska representanter och de har kunnat förbereda sig på ett bra att inför säsongen, utifrån de förutsättningar som varit. Inga läger i södra hemisfären eller uppladdning i Amerika. I år är det Europa och glaciärer som varit träningsarena för den svenska fartduon.

Damerna kommer att tävla i Courchevel, Frankrike och det blir två åkare från Sverige på start.

– De blir Sara och Estelle som kommer att åka där. De yngre damerna får koncentrera sig på Europacupen, säger damchefen Christian Thoma.

Sara Hector är den svenska som hittills tävlat mest av landslagsdamerna och kommer till Courchevel med en start i Söldens storslalom och en fjärdeplats från Lechs parallellstorslalom i bagaget. För Estelle är det ny chans efter starten i Sölden och sedan den uteblivna chansen i Levi när svenska laget fick sitta i karantän på grund av Covid 19-pandemin.

Svenska truppen: Herrar, Val d`Isere 12–13 december: Felix Monsén, Åre SLK, Alexander Köll, Landskrona SC. Damer, Courchevel 12–13 december: Sara Hector, Kungsbergets AK, Estelle Alphand, Åre SLK.

Digital pressträff, torsdag 10/12 med dam- och herrlaget.

Tid meddelas under onsdag, anmälan till This is a mailto link

För ytterligare information:

Peter Albertsson, kommunikationschef: + 46 (0) 70 397 00 92

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info