Hoppa till sidans innehåll

Kvintett svenskar på start i Lech

23 NOV 2020 15:26
Torsdag och fredag är det dags för parallellslalom i Lech, Österrike och en kvintett svenska åkare kommer vara på plats och försvara de blå-gula färgerna, fyra herrar och en dam. Extra intressant att se Mattias Rönngren i comebacken efter axelskada.
  • Uppdaterad: 23 NOV 2020 15:26

Kristoffer Jakobsen, Storklinten AK Skalp och, Mattias Rönngren, Åre SLK är den rutinerade duon som kommer att representera på herrsidan, men de får också sällskap av två yngre herrar. Tobias Hedström, Duveds IF och William Hansson Mälaröarnas Alpina SK.

– Roligt för både gruppen och Mattias att han är tillbaka och att det är en parallell passar honom mycket bra, säger herrchef Fredrik Kingstad.

Det var i just den disciplinen som han slog till med en sjätte plats i Alta Badias världscup dagen innan julafton 2019.

– Han gillar hela upplägget med parallell. Man mot man, kampen och utmaningen, ska bli mycket roligt att se honom i en comeback.

Kristoffer Jakobsen har lagt mycket tid på slalom under november, men under de senaste dagarna har allt mer varit inriktat mot storslalom och parallelltävling.

– Vi har haft mycket bra träning under en längre period och senaste dagarna har vi varit i Storklinten och finputsat detaljerna. Nu är vi redo för tävling, säger Fredrik.

Jakobsen och Rönngren kommer att kompletteras med Tobias Hedström och William Hansson.

– Vi är duktiga på parallell i Sverige och när vi har fyra platser vill vi använda dessa och ge de här killarna chansen att tävla. Blir intressant att se vad de kan göra, har sett bra ut på träningen, säger Fredrik.

På damsidan kommer det att finnas en svenska till start och det är Kungsbergets Sara Hector, som nu växlar från slalom till parallellstorslalom. Att hon är ensam svenska på plats har varit planen under en längre tid.

– Vi har haft Sara som enda namn redan från start. I och med att säsongen är som den är med pandemi och restriktioner väljer vi att åka till Österrike endast med henne. Övriga damer får koncentrera sig och förbereda sig för kommande tävlingar, säger damernas chef Christian Thoma.

Han är optimistisk inför tävlingarna i Lech, tycker att parallellstorslalom är någonting som passar Sara väldigt bra.

– Absolut, Sara har bra förutsättningar att göra någonting riktigt bra. Upplägget med parallell och hur den troliga banan och backen ser ut i Lech är bra för henne, säger Christian. 

Truppen till Lech 26–27 november: Damer: Sara Hector, Kungsbergets AK. Herrar: Kristoffer Jakobsen, Storklinten AK Skalp, Mattias Rönngren, Åre SLK, Tobias Hedström, Duveds IF, William Hansson, Mälaröarnas Alpina SK. 

Digital pressträff i Teams – onsdag 25/11 klockan 16.00

Onsdag klockan onsdag 25/11 kl: 16.00 är det pressträff med alpina herrlaget. 

Anmälan till pressträffen görs med mejl till: This is a mailto link

Media som önskar intervju med Sara hör av sig till Peter Albertsson

Foto: Bildbyrån (stora bilden)

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info