Hoppa till sidans innehåll

Långt läger för landslaget med långa skidor

06 OKT 2020 13:48
Svenska fartdamerna, Lin Ivarsson, Åre Slk och Ida Dannewitz, Uppsala Slk, inleder en intensiv period på skidor, 6–28 oktober är duon på turné i Europa.
  • Skapad: 06 OKT 2020 13:48

– Vi har en intressant period framför oss, hittills har vi haft enormt tur med vädret och kunnat få ut det vi önskat av försäsongen på snö. Bra väder, men framförallt mycket bra underlag, säger tränare Lars ”Laban” Nilsson.

Fartduon inleder en intensiv träningsperiod i oktober med träning i Sölden, efter det bär det iväg till Saas Fee och då blir det återigen läger tillsammans med Schweiziska damlaget som Sverige samarbetar med den här säsongen.

– Efter Saas Fee får vi se lite var vi landar, men hela träningsperioden kommer vi att avsluta i Stelvio, säger, ”Laban”.

Lägerperioden sträcker sig från 6–28 oktober. Under normala förhållanden har det sedan burit iväg till Copper Mountain för ytterligare fartträning, men i dessa Coronatider är den dörren stängd.

– Det är lite annorlunda, vi har olika idéer på verksamhet och lösningar, men inget är ännu klart. Vi får se hur väder och möjligheter utvecklar sig, säger ”Laban”.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info