Hoppa till sidans innehåll

Löfbergs ger ny energi till alpina landslaget

06 JUL 2020 11:08
Nu är det klart att ett nytt partnerskap mellan Ski Team Sweden Alpines dam- och herrlag och Löfbergs har inletts.
  • Skapad: 06 JUL 2020 11:08

Avtalet avser framförallt Löfbergs sortiment Ready to drink, med produktkategorierna ICE Coffe och Func – Kalla kaffe- och funktionsdrycker. 

Löfbergs produkter är framtagna med ett stort ansvarstagande från såväl produktionsleden till vad de lämnar efter sig och har en gammal tradition från kaffeindustrin. Nyligen lanserades även en ny produktfamilj inom segmentet funktionsdrycker – Func. Func baseras på svenskt källvatten och råjuice från frukter och grönsaker blandat med viktiga vitaminer och mineraler.  

– Förutom att Löfbergs levererar riktigt schyssta produkter fulla med naturlig energi gillar vi hur de jobbar för att skapa ett bättre och mer hållbart och inkluderande samhälle. Det mappar bra mot våra värderingar och det vi står för vilket känns riktigt bra, säger Kalle Olsson Bexell, Marknads- och Kommunikationschef på Ski Team Sweden Alpine.

Ski Team Sweden har ett av världens starkaste damlag i slalom, ett spännande herrlag samt en mycket stark ny generation åkare som är på väg upp. Landslagen blir plattformen som samarbetet baseras på, men samarbetet syftar även till att bygga upp tränings- och tävlingsmöjligheter för förbundets breddverksamhet. Det är framförallt Func och Löfbergs kalla kaffedrycker – Ice coffee – som kommer att synas. Det är två segment som växer starkt och samarbetet är en del av Löfbergs strategi att nå den medvetna konsumenten.

– Här blir samarbetet med Ski Team Sweden Alpine extra värdefullt. De hjälper oss att nå ut till en växande skara aktiva konsumenter som gör medvetna och hälsosamma val. Dessutom delar vi synen att det är både bättre och roligare att göra saker tillsammans med andra, säger Lena Rodin, Brand Experience Manager på Löfbergs.

Samarbetet kommer att bli synligt under säsongen 20/21 och avtalet är skrivet på två år.

Om Löfbergs

Kafferosteriet Löfbergs är ett familjeföretag grundat 1906. Här jobbar 350 kaffeälskare som är verksamma i norra Europa och Kanada, och som delar passionen för smak, trender och hållbarhet. Företaget omsätter 1,9 miljarder kronor och är en av världens största inköpare av ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe. Löfbergs äger även varumärkena Peter Larsen Kaffe, Percol, Green Cup, Kobbs och SuperBonobo. www.lofbergs.se

För mer information, kontakta:
Lena Rodin, Brand Experience Manager, Löfbergs, tfn: 054-14 01 15
Kalle Olsson Bexell, Marknads- och Kommunikationschef 076-634 73 68

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info