Hoppa till sidans innehåll

Lovande första åk, tapp i andra för Olsson

02 MAR 2020 22:10
Med ett bra utgångsläge inför andra åket hade Matts Olsson chans att nå sin första topp tio-placering för säsongen. Tyvärr ledde ett misstag redan i fjärde svängen till ytterligare svårigheter och Matts tappade till en slutlig 19:e plats.
  • Skapad: 02 MAR 2020 22:10

Matts Olsson hade satt sig själv i ett föredömligt utgångsläge med en femteplats inför andra åket i österrikiska Hinterstoders storslalomtävling. Tyvärr räckte det inte hela vägen utan när Olsson väl korsade mållinjen gick han in som 15:e man men halkade sedan ner till 19:e plats.

Det blev istället fransk dominans när Alexis Pinturault ledde från start till mål och tog 100 nya världscuppoäng. Tvåa var vinnaren av senaste storslalomtävlingen, Filip Zubcic (CRO) och på tredje plats slutade norrmannen Henrik Kristoffersen. 

Pinturault, hade en brutal ledning med hela 0,9 sekunder och gjorde inte heller några misstag i andra.

– Det andra åket var helt klart annorlunda. Jag var tvungen att attackera men jag ville samtidigt kontrollera det. Det var tufft och en svår mix att göra men jag gick hundra procent för segern, säger Pinturault i segerintervjun.

Till slut blev segermarginalen 45 hundradelar och det var aldrig riktigt någon fara trots att han tappade lite.

Fransmannen leder nu totalcupen och är tvåa i storslalomcupen efter dagens resultat. Henrik Kristoffersen (NOR) leder sedan tidigare slalomcupen men är även ny ledare i storslalomcupen efter dagens tredjeplats.

Herrarna har nu farttävlingar i norska Kvitfjell och tekniktävlingar i Kranjska Gora, Slovenien, kvar innan världscupfinalerna i Cortina, Italien, 16-22 mars.

Foto: Bildbyrån

Skribent: Joar Båtelson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info