Hoppa till sidans innehåll

Lyckad Europaturné för damkvintett

09 FEB 2020 19:16
Fem svenska damer har varit på turné i Europa och kört FIS-tävlingar på fem olika platser i Italien och Österrike. Resultaten har varierat, men det har levererats såväl pallplatser och framskjutna placeringar.
  • Skapad: 09 FEB 2020 19:16

Tävlandet inleddes med två storslalom i italienska Cortina och redan första dagen kunde Moa Boström-Müssener slå till med en andra plats. Sollentunas Julia Digerfors var bara steget efter på en fjärde plats.

Andra tävlingsdagen bjöd betydligt tuffare motstånd och ingen av tjejerna var topp tio utan fick nöja sig med placeringar från 15 och bakåt. Sedan blev det byte av disciplin och i San Vito di Cadiore var Emma Sahlin, Sollentuna bäst på en 9:e plats, tätt följd av Moa Boström-Müssener som slutade 10.

Efter dagarna i Italien byttes land till Österrike men fortfarande slalom på programmet. I Seefeld inleddes med riktigt storslam då de i första tävlingen slog till med tre på pallen. Julia Digerfors, vann före klubbkompisen Emma Sahlin och sedan fullbordade Uppsalas Hedda Martelleur pallen med sin tredje plats. Moa var femma och Umeås Wilma Marklund körde in på 18.

Samma dag kördes ytterligare en tävling, då var det Emma Sahlin som var snabbast, Moa Boström-Müssener var trea, Julia Digerfors fyra och Hedda Martelleur sexa. Österrikiskan Carolina Oberlander såg till att det inte blev en helsvensk pall genom att slå sig in på andra plats.

Avslutningsvis körde kvintetten två tävlingar i österrikiska Krakauebene och där bjöds ordentligt tufft motstånd då Europacup- och Världscupmeriterade åkare fanns med i startfältet. Första dagen lyckades Emma Sahlin bäst av de svenska damerna och slutade på 7:e plats. Tävlingen vanns av österrikiskan Hanna Koeck med landsmaninnan Katarina Gallhuber på andra plats. Dag två blev det dock pallplats igen. Moa Boström-Müssener slog till med en tredje plats efter segrarinnan Koeck och tvåan Lena Popovic, Kroatien.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info