Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Moa snabbast och nytt personbästa i Europacupen

13 DEC 2020 16:27
Under den andra dagen av damernas Europacupslalom i Klausberg var svenskan Moa Boström Mussener den som drog blickarna till sig. Hon vann inte. Var utanför pallen, men körde upp sig 20 placeringar i det andra åket till en slutlig åttonde plats.
  • Skapad: 13 DEC 2020 16:27

Det var en stark laginsats av svenska laget där Charlotta Säfvenberg, Umeå var främst med att bli femma. Hon var trea efter det första åket och på pallplats, men kunde inte knyta ihop i andra utan halkade ner två placeringar.

Tre placeringar längre ner, kom dagens stora överraskning. Moa gick ut i det första åket med startnummer 43, körde in på plats 28 och skaffade sig ett ypperligt utgångsläge inför det andra åket. Bra startnummer och Moa såg till att förvalta den möjligheten på bästa sätt. Överlägset snabbaste i det andra åket, fem tiondelar bättre än den som hade näst bästa åktid och den insatsen av Uppsalaåkaren skickade henne med raketfart uppåt i resultatlistan och innan allt var över hade Moa klättrat 20 placeringar.

Det var inte första gången som hon tog poäng i cupen, men det blev en ordentlig förbättring av personbästa. Tidigare hade Moa en 28 plats i Bad Wiesse som främsta resultat, söndagens resultat var värt tio gånger mer. 32 poäng inkasserade och det redan i säsongens andra tävling. Elsa Fermbäck, Vemdalen slutade 15 och Sara Rask, Sollentuna var 17.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info