Hoppa till sidans innehåll

Monsén och Boiardt svenska mästare

08 FEB 2020 17:17
Åre SLK och Östersund Frösö Slalomklubb firade stora triumfer när störtloppsdisciplinen avgjordes i alpina AM. Zack Monsén vann herrklassen och Johanna Boiardt var snabbast bland damerna.
  • Uppdaterad: 08 FEB 2020 17:17

Efter ett antal dagar då arrangerande Åre SLK slagits mot ett besvärligt väderläge kunde störtlopps-SM avgöras under lördag. Först kördes träningsåk och efter det två tävlingsåk.

Redan under förmiddagen fick vi en fingervisning om att hemmaåkaren Zack Monsén trivdes i det bekanta störtloppshanget och hade bästa tid. Även Johanna slog an tonen och var snabbast i träningsåket och sedan fortsatte duon i samma stil när det blev dags för tävling.

Tog ledningen i det första åket och lyckades även behålla tätpositionen efter åk nummer två, även om de då fick se sig slagna i själva åket.

– Kul, roligt, men jag åkte verkligen inte bra i det andra åket, sa Zack Monsen efter att han korsat mållinjen och pustade ut i målfållan.

Johanna Boiardt

Även Johanna fick se sig slagen i sista åket, men totalt var hon snabbast och bärgade SM-guldet till Östersund Frösö slalomklubb.

– Jag hade väl hoppats att kunna vara med och slåss om en plats på pallen, men jag trodde inte att det skulle räcka till ett guld, sa en mycket glad Johanna.

Damernas tävling blev en riktig rysare där Karolin Edfalk, Edsåsdalen endast var en tiondel efter Boiradt. Sedan var det ytterligare 15 hundradelar till bronsmedaljören, IFK Moras Fanny Axelsson.

På andra plats i herrtävlingen blev det norskt genom Markus Nordgard Fossland, trea var Filip Steinwall, IFK Lidingö som var 37 hundradelar efter segrande Monsén.

Tävlingarna fortsätter under söndag med ÄJSM i samma backe.

Resultat, damer:

https://www.fis-ski.com/DB/general/results.html?sectorcode=AL&raceid=101313

Resultat herrar:

https://www.fis-ski.com/DB/general/results.html?sectorcode=AL&raceid=101314

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info