Hoppa till sidans innehåll

Myhrer topp tio i Chamonix efter tuff tävling

08 FEB 2020 14:07
I ett soligt Chamonix, bjöd dagens slalomvärldscup på utmanande bansättningar och tufft underlag. André Myhrer var tillbaka topp tio men tyvärr fick vi se en uråkning på Kristoffer Jakobsen, redan i mitten av första åket.
  • Skapad: 08 FEB 2020 14:07

André Myhrer låg på 14:e plats efter första åket i Chamonix, Frankrike, 1.43 bakom ledaren Daniel Yule från Schweiz, och ungefär en sekund från pallplats.

– Det var lurigt i dag, sa André till SVT Sport.

Den förre OS-guldmedaljören själv spekulerade i att något hände med hans högerskida.

– Jag kom i gång bra men sedan tappade jag min högerskida från mitten och ner, jag vet inte vad som hände. Jag måste kolla med servicekillen om jag har kört på någonting eller så. Jag var nöjd med starten, men det finns mer att ta av, säger Myhrer till SVT Sport.

Kristoffer Jakobsen körde ur, likaså norske stjärnan Henrik Kristoffersen, som ledde den totala slalomcupen inför dagen.

I andra åket tog sig André ner med lite småmissar, i en bana som bjöd på flertalet uråkningar och slutade på en 9:e plats.

Hemmaåkaren Alexis Pinturault, körde ur i andra, medans favoriten Clement Noel tar segern efter att ledaren Yule gränslade i ett av de krångliga partierna av banan.

Noel tar sånär över ledningen i slalomcupen med 550 poäng, endast två poäng bakom Kristoffersen (552) och 55 poäng före Yule som ligger trea på 495 poäng.

Pallen blev något av en skräll bakom vinnaren Noel. Det norska stjärnskottet, Timon Haugan tog sin första pallplats och slutade tvåa, precis före en annan högoddsare, Adrian Pertl, Österrike.

Imorgon är det dags för parallellstorslalom för herrarna i Chamonix och tävlingen startar kl. 13.15 i SVT.

Foto: Bildbyrån

Skribent: Joar Båtelson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info