Hoppa till sidans innehåll

Nya poäng till Sundin i Europacupen

14 FEB 2020 19:45
Olle Sundin, Djurgården plockade nya poäng när det var både super-G och kombination i italienska Sella Nevea. Tionde plats, personbästa i super-G och sedan följde han upp med att vara elva i kombinationen.
  • Skapad: 14 FEB 2020 19:45

Super-G som inledde dagen var ersättningstävling för den som fick ställas in i franska Orciers tidigare under säsongen. Österrikaren Rapahel Haaser vann före norrmannen Atle Lie McGrath och trea Stefan Rieser, Österrike.

Olle Sundin såg till att slå till med personbästa i disciplinen när han körde in på tionde plats, 1,98 sekunder efter vinnaren. Olle hade ingen större lycka med sig i SM i störtlopp härförleden, nådde inte alls upp till sin rätta kapacitet. Men under fredag var det en annan Sundin som forcerade hanget i Sella Nevea.

Sedan följde Sundin upp med bra slalomåkning, visserligen halkade han ner ett snäpp i resultatlistan för kombinationen och åkte in som elva, 1,6 sekunder efter segraren Atle Lie McGrath, Norge. Tvåa var Giovanni Franzoni, Italien och trea schweizaren Luca Aerni. 

Ingen av de tre övriga svenskarna tog någon poäng. Närmast var Tobias Hedström som var 32:a i super-G. Filip Platter körde ur och Zack Monsén diskvalificerades.

Nästa tävlingar i Europacupen är i Italienska Sarntal 19–21 februari.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info