Hoppa till sidans innehåll

Ökat intresse för Svensk Alpin Tränarutbildning

10 MAR 2020 13:15
Det nya utbildningsupplägget för Svensk Alpin Tränarutbildning (SATU) med bland annat webbutbildning och hemmaklubbspraktik har mottagits mycket positivt och intresset att delta ökar.
  • Skapad: 10 MAR 2020 13:15

Nu är alla träffar i SATU-kurserna genomförda och klubbtränare från Kiruna i norr till Kristianstad i söder har varit på kurs på följande orter, Tärnaby, Arvidsjaur, Idre, Järvsö, Åre eller Duved.

SATU har ett nytt upplägg med innehåll av webbutbildning, hemmaklubbspraktik och en träff i en snöanläggning med tillgång till en idrottshall. Kursdeltagarna får lära sig mer om målbild för utförsåkningen, allsidig och varierad träning både i fysträning och i skidåkning, individuell prestation, förståelser för prestationsmiljöer, ledarskap och kommunikation etc.

Det nya utbildningsmaterialet finns på vår nya webbplats www.alpineski.se som är tillgänglig för alla som har en alpin klubbtillhörighet.

Det nya kursupplägget har mottagits positivt från kursdeltagarna och intresset för att delta på SATU är nu på uppgång igen.

Hela det alpina utbildningssystemet är fortsatt under översyn och uppdatering och anmälningar till nästa säsongs SATU kommer att finnas tillgängligt på www.skidor.com under maj månad.

Skribent: Anna-Karin Jejlid
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info