Hoppa till sidans innehåll

Olsson körde ur i Garmisch storslalom

02 FEB 2020 14:46
Inget flyt för Matts Olsson i dagens storslalom, då han la sig på en innerskida efter blott tio sekunder i första åket. Vann gjorde Alexis Pinturault (FRA) som knappar in på ledaren av både total- och storslalomcupen, Henrik Kristoffersen (NOR).
  • Skapad: 02 FEB 2020 14:46

Trots att dagens tävling gick i tyska Garmisch-Partenkirchen, där Matts tog sin första pallplats i världscupen 2017, så gick det ännu tyngre än det gjort de flesta andra tävlingarna denna vinter.

Redan efter 10,1 sekunder var hans tävling över, efter en innerskida med urkörning som följd.

– Det är ett fiasko. Stort fiasko. Jag kan nästan bara skratta åt det. Jag startade med några riktigt dåliga svängar, sedan ramlar jag bara. Det är inte så mycket att analysera. En väldigt tråkig dag, säger Olsson till SVT Sport.

Ledaren efter första åket, Loic Meillard (SUI), tappade till Pinturault i andra åket och slutade på andraplats. Trea var Leif Kristian Nestvold-Haugen (NOR), som var bäst av de fyra landsmännen som körde andra åket.

Teknikgrabbarna laddar om för världscupen i Chamonix, Frankrike, då det är dags för parallellstorslalom och slalom 8-9 februari.

Foto: Bildbyrån

Skribent: Joar Båtelson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info