Hoppa till sidans innehåll

Opererad Magdalena siktar på att vara tillbaka efter jul

08 OKT 2020 13:01
Magdalena ”Monne” Fjällström, Tärna IK Fjällvinden, saknades i den alpina truppen till premiären i Sölden. Anledningen är en skada och operation i slutet av maj. Fokus är att vara tillbaka i världscupen efter jul.
  • Skapad: 08 OKT 2020 13:01

– Min förhoppning var att jag skulle kunna vara tillbaka redan till Sölden, men där var jag kanske lite väl optimistisk. Jag tänkte sedan Levi, men i och med att skadan var så pass allvarlig är siktet inställt att vara tillbaka efter jul, då har också läkningsprocessen fått extra tid, vilket jag tror kan vara bra, säger ”Monne”.

Det var efter en träning hemma i Tärnaby under våren som hon upptäckte att någonting inte var riktigt okej.

– På vägen hem började ett knä att svälla upp, men jag hade ingen smärta. Dagen efter klarade jag inte ens av att cykla. Jag vilade en vecka och då blev det klart mycket bättre. Jag tränade några dagar, men svullnaden kom tillbaka och då var det dags att titta lite noggrannare på det.

Röntgenundersökningen visade att brosk i ett knä var trasigt. I slutet av maj blev det operation, därefter 6 veckor på kryckor och rehabiliteringsträning.

Men vad var det som hände, när uppstod skadan?

– Jag tror det kan ha varit när jag föll ganska styggt i februari. Då blev det nog sprickor i brosket, men det höll ändå ihop och jag kände ingenting av det under säsongen. Sedan föll bitarna isär den där dagen i maj när jag tränade, och då kom problemen. 

Fjolårets säsong var en av ”Monnes” bättre i karriären, vilket i sig ger extra motivation när hon nu jobbar hårt för att komma tillbaka.

– Jag var väldigt nöjd med den säsongen. Efter att stått och stampat under några år, började det att lossna och givetvis är det skönt att ha med sig i det jobb som ska göras nu.

Hon är bestämd i sin ton, fast besluten att det bara finns en väg och det är framåt.

– Jag är inte den som sätter mig ner med armarna i kors och tycker synd om mig själv. Jag har också en viss vana av att komma tillbaka efter skador, det här är inget nytt, jag vet vad som krävs och efter jul ska jag vara tillbaka och tävla.

Dagarna blir annorlunda när inte glaciärläger och världscuptävlingar upptar all tid i kalendern. Rehabiliteringen fyller inte heller dygnets alla timmar, men som delägare i Tärnaby Sporthotell finns det att göra även vid sidan av idrotten.

– Det är fullt upp med hotellet och nu har jag också möjlighet att jobba extra mycket med det, säger ”Monne”.

Men efter jul får hon dra ner på det engagemanget, då ska virvelvinden från Tärnaby vara tillbaka i backarna och fokus  vara inställt på att ta nya steg mot den absoluta världstoppen.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info