Hoppa till sidans innehåll

Översyn av tävlingssystem och framtidens gymnasium

29 SEP 2020 15:11
I två dagar har det varit konferens där AK-ordföranden från distrikten, distriktstränare -utbildare och Regionsamordnare, samt alpina rådet och tjänstepersonal från Svenska Skidförbundet har träffats.
  • Uppdaterad: 29 SEP 2020 15:11

På agendan fanns svenskt tävlingssystem, utbildning och framtidens gymnasium.

Träffen är en del i det förändringsarbete som pågår inom SSF:s nationella verksamhet.

– Vi ska närma oss föreningslivet och involvera klubbar och distrikt i arbetet med att utveckla svensk skidåkning. Se vad som är bra och dåligt och gemensamt hitta vägar framåt. Skidförbundet ska kunna vara en kunskapsöverförare mellan olika verksamheter, säger nationella chefen Anders Sundqvist.

Framtidens tävlingssystem var en av flera frågeställningar under helgen där totalt 35 personer från hela Alpinsverige fanns representerade.

En grupp med representanter från klubbar och distrikt, har nu bildats och den ska genomlysa befintligt tävlingssystem och arbeta fram idéer och förslag hur det kan utvecklas och göras bättre.

Under dagarna genomfördes också en workshop med distriktstränare och distriktsutbildare, där rikstränaren Tobias Fellman och utbildningsansvariga Anna-Karin Jejlid fanns med. Distrikten har en nyckelposition när det gäller utbildningsdelen i framtiden och från SSF arbetas det intensivt med att synliggöra och visa vilka möjligheter som finns, både vad gäller tillvägagångssätt och bredd på utbildningsmaterialet.

Förutom att Alpina rådets HP Carlsson fanns på plats och berättade om rådets verksamhet och roll, deltog även alpin chef Tommy Eliasson Winter med information om Covid-19, pågående diskussioner kring fluor och senaste nytt från landslagen. 

På agendan fanns även en punkt kring skidgymnasierna. 

I dag finns en promemoria från regeringen om en förändring av framtidens idrottsgymnasium. Där vill SSF ligga i framkant och en grupp med representanter från skidgymnasium och distrikt ska tillsättas och jobba med den en översyn av skidgymnasierna och deras verksamhet. Skapa en bild av hur det ser ut i dag, faktiskt verksamhet i relation till beskriven verksamhet. Arbetet ska sedan mynna ut i tankar om utveckling för framtiden.

– Jag tycker det blev två bra dagar. Det blev bra diskussioner och vi fick en hel del arbete uträttat. Jag känner optimism inför det förändringsarbetet som är igångsatt. Det finns en enorm kraft i våra klubbar och distrikt och den ska vi ta tillvara på, säger Anders.

Klicka på länken nedan för att se deltagarlista, anteckningar och presentationer från dagarna:

https://www.skidor.com/Grenar/Alpint/alpinaradet/ak-ordforandemotenprotokoll/distrikttranare-utbildare.tavlingsgruppsigtuna26-2792020/

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info