Hoppa till sidans innehåll

Pallplats för Lövblom i Hippach

17 DEC 2020 16:09
Hilma Lövblom fortsätter att åka mycket bra skidor i Europacupen. Under torsdag slog hon till med nytt personbästa och fick ta klivet upp på pallen efter att blivit sin trea i Hippach, Österrike.
  • Skapad: 17 DEC 2020 16:09

Svenska Europacuplaget på damsidan har haft för vana att skämma bort oss med pallplaceringar och trenden håller i sig. Nya åkare kliver fram och Hilma är nu den senaste i raden som tar klivet upp på pallen i en Europacuptävling.

Tack vare poäng som Hilma skaffade sig i onsdagens tävling, där hon var sexa, fick hon ett bättre startnummer under torsdag och det förvaltade hon på bästa sätt. Ett bra första åk följdes upp av ett ännu bättre andra och när de 30 främsta hade avverkat sina andra åk stod det klart att Täby SLK:s Lövblom kunde inkasseras nya EC-poäng och förbättrat sitt personbästa.

Efter det första åket var det kanske inte i första hand Hilma som var den troliga pallåkaren av de svenska deltagarna. Sara Rask, Sollentuna SLK, var då på tredje plats och Hanna Aronsson Elfman, Kils SLK, var fyra. Den duon kunde inte riktigt svara upp till samma prestation i åk två utan halkade nedåt i resultatlistan. Hanna landade slutligen på åttonde plats och Rask fick nöja sig med en 20:e plats. Moa Boström Mussener blev 38. Övriga svenska åkare körde ur eller diskvalificerades i första åket. Nu återstår två tävlingar i damernas Europacup innan jul och det är två storslalom i italienska Andalo 20–21 december.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info