Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Thomas Bachun

Poäng till både Rönngren och Jakobsen

27 NOV 2020 19:20
Ingen av de svenska åkarna som var på start i parallellstorslalomen i Lech/Zuers tog sig till final. Både Mattias Rönngren, Åre och Kristoffer Jakobsen, Storklinten plockade världscuppoäng och såg till Sverige har minst tre startplatser nästa säsong.
  • Skapad: 27 NOV 2020 19:20

Kvaltävlingen till fredagens final blev en riktig hundradelsdramatik där många rutinerade och etablerade världsstjärnor fick respass efter två genomförda åk.

– Det är tufft och jämnt, tycker att någon av Krille och Mattias var värda att ta sig vidare. De gjorde varsitt bra åk, men det räcker inte för att vara bland de 16 främsta i den här konkurrensen, men vi kan glädja oss åt att båda tog poäng, säger herrchefen Fredrik Kingstad.

Svenskduon gick in som 23 och 24. På plats 16 och sista åkare att kvala in till finalen var fransmannen Mathieu Faivre med tiden 46,31.  Mattias och Kristoffer var 14, respektive 15 hundradelar efter. Tysken Luiz var snabbast i kvalet med 45,77. De 16 främsta rymdes alltså inom 54 hundradelar.

– Då finns det inte plats för några misstag, eller minsta lilla tvekan, säger Fredrik.

Tack vare att svenskarna plockade poäng innebär det att såväl Mattias som Kristoffer har egna platser till nästa säsong när det är dags för parallelltävling. Dessutom finns alltid en nationsplats, vilket innebär att Sverige kan starta med minst tre åkare.

Svenska laget stannar ytterligare en dag i Österrike, under lördag kommer Mattias att köra ett storslalompass. Sedan reser sällskapet vidare till Italien och Solda/Sulden i Sydtyrolen för träning och förberedelser inför kommande världscuptävlingar i Santa Caterina Valfurva 5–6 december då storslalom står på programmet.

Tobias Hedström, Duved slutade på plats 48 och William Hansson, Mälaröarna körde ur.

Rutinerade fransmannen Alexis Pinturault vann tävlingen före norrmannen Henrik Kristoffersen. Tysken Alexanders Schmid knep tredjeplatsen.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info