Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Matic Klansek

Poäng till Felix i Bormios störtlopp

30 DEC 2020 16:24
Felix Monsén, Åre SLK, har en viss förkärlek till italienska Bormio. I årets sista världscuptävling såg han till att knipa poäng när han åkte in på en 17:e plats i onsdagens störtlopp.
  • Skapad: 30 DEC 2020 16:24

Bormios störtloppshang är svårbemästrat ur många hänseenden, men det verkar vara någonting som passar Monsén.

Felix var bra med redan vid den första mellantiden och de inledande problemen som han fick handskas med under super-G och som innebar respass ur tävlingen var som, bortblåst. Ny dag ny chans och åreåkaren såg till att förvalta dem väl. Tappade lite i partiet mellan andra och tredje mellantiden, men sedan flöt det på bra ned mot mål och Felix levererade en solid avslutning.

Återigen visade Felix att han bemästrar hanget i Bormio på ett förtjänstfullt sätt. Ingen med liknande startnummer (44) var före honom i resultatlistan och en 17:e plats innebär nya sköna världscuppoäng in på kontot.

Tävlingen vanns av österrikaren Matthias Mayer, före landsmannen Vincent Kriechmayr. Trea var schweizaren Urs Kryenbuehl. En annan åkare som imponerade var hemmaåkaren Dominik Paris, som inför Kitzbühel i fjol slet av ett korsband, men alltså redan nu är tillbaka i den absoluta toppen och slutade fyra.

Noterbart är att det var 13 åkare som rymdes inom 96 hundradelar och det efter en åktid där segrande Mayer hade 1.57,32. Dominik var 13 hundradelar efter vinnaren och då fick han inte plats på pallen.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info