Hoppa till sidans innehåll

Rapaport tappade pallplats i andra åket

21 JAN 2020 16:09
Helena Rapaport, Mälaröarnas ASK har fått ordentlig fart på sina störtloppsskidor. Slutade på en fin åttonde plats i St. Antons sprintstörtlopp, men det var bud på en pallplats.
  • Skapad: 21 JAN 2020 16:09

– Helena blev lite sen i en sväng i nedre delen av det andra åket, trycktes sedan ut i nästa och där tappade hon mycket tid. Annars gjorde hon en mycket bra tävling, säger tränare Lars ”Laban” Nilsson.

Helena själv kokade av ilska när hon gick i mål.

– Jag missade på det ställe där jag åkt så bra tidigare, jag var riktigt besviken, men samtidigt är det skönt att jag hittat tillbaka. Nu är allt roligt igen, säger Helena.

Redan under tidsträningen visade Rapaport att hon stortrivdes i störtloppshanget i St. Anton. Hon fortsatte på den inslagna vägen i det första åket av två i tisdagens sprintstörtlopp och gick in på en tredje plats.

I det andra åket började hon mycket lovande och vid mellantiden, innan hon gjorde sitt misstag, låg hon på andra plats.

– Ja, det var tråkigt och lite surt att det inte kunde få hålla hela vägen, men Helena har visat att hon är med där framme och under onsdag får vi ny chans, säger Nilsson.

Helena har kämpat hårt för att komma tillbaka efter skada och det har inte varit enkelt, men nu är känslan för skidåkningen där igen.

– Nu kan jag bara gå på, åka som jag själv vill och det flyter på, känns helt fantastiskt skönt, säger hon.

De övriga två svenska åkarna som var på start, Lin Ivarsson, Åre Slk och Ida Dannewitz, Uppsala Slk slutade på 15 respektive 19.

– De var inte alls nöjda, kan så mycket mer, men vi tittar framåt och tar nya tag, säger ”Laban”

Tävlingen dominerades av hemmanationen Österrike som hade fyra åkare topp fem.  Suveränen Nadine Fest vinnare med en 1,54 sekunders marginal.

 Foto: Arkivbild

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info