Hoppa till sidans innehåll

Rask på EC-pallen i Bad Wiessee

29 FEB 2020 19:59
Sara Rask slog till med personbästa och en plats på pallen när det under lördag kväll kördes Europacupslalom i tyska Bad Wiessee.
  • Uppdaterad: 29 FEB 2020 19:59

Sara har aldrig tidigare varit på pallen i Europacupen i slalom, har en fjärde och femteplats som bäst, men under lördag visade Sollentunaåkaren att det är inte bara storslalomformen som är riktigt vass för tillfället.

Sara Rask hyllas av lagkamrater

Sara låg på fjärde plats efter det första åket, 46 hundradelar bakom ledarinnan Josephine Forni från Frankrike. Före sig hade Sara också Martina Peterlini, Italien och Elena Stoffel från Schweiz.

I det andra åket var det toppkvartetten från första åket som slutligen också gjorde upp om pallplaceringarna. Peterlini drog längsta strået och kunde med 13 hundradelars marginal vinna. Två blev Stoffel och sedan kom Rask. Ledarinnan Forni från första åket fick inte alls till det och föll till fjärde plats.

Näst bästa svenska var Elsa Fermbäck, Vemdalen, som slutade tolva och strax efter henne landade Emelie Henning, Järfälla, på en 14:e och Hanna Aronsson Elfman, Kils SLK, slutade 16. Fyra svenskor topp 16 och dessutom en av dessa på pallen, det skvallrar om både topp och bredd, fantastiskt roligt.

Moa Boström Müssener, Uppsala var en hårsmån från att plocka sina första Europacuppoäng, men fick nöja sig med en 33:e plats.

Svenska damerna får under söndag möjlighet till nya framgångar när det väntar en ny slalom i Europacupen i Bad Wiessee.

Resultat Bad Wiessee:

https://www.fis-ski.com/DB/general/results.html?sectorcode=AL&raceid=99930

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info