Hoppa till sidans innehåll

Rask på pallen i Folgaria

23 FEB 2020 16:21
Sara Rask, Sollentuna SLK, slog till med en ny pallplats i Europacupen när det under söndag kördes storslalom i italienska Folgaria. Sara blev tvåa, vilket förde upp henne i topp i den totala storslalomcupen.
  • Skapad: 23 FEB 2020 16:21

Rask inledde säsongen med två segrar i Europacuptävlingarna i Trysil, men sedan har pallplaceringarna uteblivit och i Andalos storslalom i december fick hon nöja sig med nionde och 22 plats. Nu när det återigen stod storslalom på programmet i Europacupen visade Rask att storslalomformen är tillbaka.

Norskan Mina Fuerst Holtmann vann tävlingen i överlägsen stil, segermarginalen till Rask var 1,13 sekunder. Holtman som i normala fall huserar i världscupen där hon bland annat varit på pallen i en tävling, visade verklig klass och gav inte konkurrenterna en chans. Trea var slovenskan Tina Robnik, som så sent som i mitten av februari var sexa i Kranjska Goras världscupstorslalom och har en lång rad med poängplatser i disciplinen i just världscupen. 

Startfältet var med andra ord riktigt bra och det gör inte Rasks insats mindre beundransvärd.

Michelle Kervén, Huddinge, körde in på 25-plats och samlade på sig sex stycken EC-poäng.  Ingen av de övriga svenskorna tog poäng. Hilma Lövblom, Täby slutade 36. Jonna Luthman, Åre SLK, gjorde ett bra fösta åk, men körde sedan ur i andra. Samma öde gick Sollentunas Liv Ceder till mötes och Ida Dannewitz, Uppsala diskvalificerades i andra.  Hanna Aronsson Elfman och Moa Boström Müssener körde ur i första åket.

Under måndag väntar ny storslalomtävling för damerna. De som inte lyckades under söndag får ny chans och Sara fortsätter sin jakt på seger i storslalomcupen och kampen för avancemang i den totala Europacupen. Sara ligger där femma, med Ida Dannewtz strax bakom sig på en sjätte plats.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info