Hoppa till sidans innehåll

Rönngren skadad på träning

29 JAN 2020 20:56
Åreåkaren Mattias Rönngren skadade sig i knä och huvudet i samband med ett fall under storslalomträning i italienska Pozza di Fassa under onsdag. Han grenslade en käpp, fick rotation och slog sedan i backen.
  • Skapad: 29 JAN 2020 20:56

– Han landade och gled sedan in i nätet, men kunde ta sig för egen maskin över backen till en fyrhjuling som kunde köra honom ner för sedan vidare transport till sjukhuset, säger svenska tränaren Edda-Krtistina Arnadottir.

På sjukhuset gjordes en första undersökning och landslagsläkare Jakob Swanberg har varit i kontakt med kolleger som undersökte Mattias.

– Jag har inte själv sett några bilder, men enligt läkarna på sjukhuset ser det ut som att ett inre sidoledband är skadat, däremot kunde de inte se några skador på korsbandet, vilket i sådana fall är positivt, säger Swanberg.

När Mattias landade slog han huvudet i backen och han har ådragit sig en hjärnskakning. Han var dock aldrig avsvimmad och kände endast lättare illamående efter smällen.

– Hjärnskakningen bedöms inte som allvarlig, men vi agerar och hanterar den efter det protokoll som vi har och Mattias stannar i två dygn på plats innan han reser hem. Vi kommer ha daglig kontakt för att bedöma hans tillstånd, det är läget just nu, säger Swanberg.

Om den skadebild stämmer som första undersökningen visade är Mattias borta i 6 veckor innan han kan börja belasta sitt knä. Kan Mattias flyga hem på fredag kommer han att genomgå en knäundersökning på måndag.

– Vi kommer då att göra en noggrannare kontroll och därefter ta beslut hur vi går vidare, säger Swanberg.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info