Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Christian Walgram

Sara på 14:e plats i alpina premiären

17 OKT 2020 16:54
Sara Hector, Kungsbergets AK, blev bästa svenska i den alpina premiären i Sölden, Österrike. Ett mindre lyckat första åk följdes upp av ett bättre andra och Sara klättrade och tog sin in topp-14.
  • Uppdaterad: 17 OKT 2020 16:54

Alpin världscuppremiären i Sölden blev en italienska uppvisning där vinnaren Marta Bassino och tvåan Federica Brignone var sekunden snabbare än tredjeplacerade slovakiskan Petra Vlhova, som förövrigt var snabbast i det andra åket.

För svensk del var det fem damer till start, men efter första åket kunde konstateras att endast en av dessa kvalade vidare till det andra och det var nämnda Sara Hector.

Saras insats i det andra åket var betydligt solidare än första och hon kunde klättra från 18:e plats och slutligen gå in som nummer 14.

Estelle Alphand, Åre SLK, var 32 efter första åket och missade kvalet med 16 hundradelar. Hanna Aronsson-Elfman, Kils SK var ytterligare 70 hundradelar efter och slutade på en 39:e plats. Sollentunas Sara Rask hade en tung start på världscupsäsongen och slutade 62. Jonna Luthman, Åre SLK körde ur första åket.

Damerna får nu ladda om inför fortsättningen av säsongen och komma tillbaka starkare. Många tävlar återstår, mycket poäng att kämpa om. 

Under söndag är det dags för herrarnas premiär och där har Sverige Kristoffer Jakobsen, Storklinten AK Skalp, till start.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info