Hoppa till sidans innehåll

Sara Hector åtta i Setriere efter dramatisk avslutning

18 JAN 2020 20:40
Efter en extremt tight tävling, där endast en (1!) hundradel skiljde mellan första och tredje plats, delade Federica Brignone (ITA) och Petra Vlhova (SVK) på förstaplatsen, endast en hundradel före storstjärnan Mikaela Shiffrin (USA).
  • Skapad: 18 JAN 2020 20:40

Svenska laget ställde upp med fyra tjejer och förutsättningarna var optimala. När slovakiskan Petra Vlhova, som näst sista åkare, körde in på en andra plats, blott en hundradel före ledaren Mikaela Shiffrin, var det frågan om italienskan Federica Brignone skulle få jubla på sin hemmaplan när hon åkte för segern. Italienskan stod för ett starkt åk och åkte in på exakt samma tid som Vlhova, och därmed fick de dela på segern.

Bästa svenska blev Sara Hector som slutade 8. Estelle Alphand kom på plats 14. Magdalena Fjällström slutade 22:a, vilket är hennes bästa placering i storslalom.

Imorgon är det dags för parallellstorslalom där slalomspecialisten Anna Swenn-Larsson är på plats för att ge järnet tillsammans med Sara Hector, Estelle Alphand och Magdalena Fjällström.

Tävlingen sänds i SVT kl. 11.45 söndag den 19:e januari.

Skribent: Joar Båtelson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info