Hoppa till sidans innehåll

Snabba svenskar inför St. Antons Europacup

20 JAN 2020 19:50
I de två sista träningsåken inför tisdagens EC-störtlopp i St. Anton fick de svenska damerna ordentlig fart på sina skidor. Helena Rapaport, Mälaröarnas Alpina var tvåa efter Nadine Fest, Österrike.
  • Uppdaterad: 20 JAN 2020 19:50

Steg för steg har de svenska damerna börjat hitta rätt under dagarna i St. Anton. Började lite trevande i söndags med Rapaport som bästa svenska på en 22 plats. Men under måndag blev det annat och i första träningsåket var Ida Dannewitz (bilden), Uppsala Slk sjua, Lin Ivarsson Åre Slk elva och Rapaport tolva.

– Det har gått allt bättre och ska bli roligt att få köra tävling under tisdag, säger tränare Lars ”Laban” Nilsson från St. Anton.

Hans glädje är lätt att förstå efter en titt på resultatlistan i det andra åket, där Helena slog till ordentligt och hade näst snabbast träningstid.

– Riktigt roligt, äntligen fick Helena riktig fart på skidorna, hon stod på precis som hon ska göra och då går det också riktigt fort.

Lin Ivarsson var jämnheten själv med ytterligare en 11:e plats. Ida Dannewitz gjorde små misstag och körde in på 13:e träningstid.

– Ida är riktigt snabb, men har svårt att få ihop ett åk utan att göra något litet misstag. Men när hon får till det och kan leverera hela vägen, ja då är hon med i den absoluta toppen, säger Nilsson.

Lin Ivarsson har en liten bit kvar till toppform, men enligt Nilsson kan hon snart vara där.

– Vi ska sätta oss ner nu och analysera lite video i eftermiddag. Det är små detaljer att jobba med, sedan lite mer jävlaranamma och då är hon där, säger ”Laban”.

De yttre förutsättningarna i St. Anton är optimala, bra underlag och positiv väderprognos. Störtlopp både tisdag och onsdag.

– Nadine Fest verkar vara lite i en klass för sig, annars är det här en öppen affär, det finns alla chanser för oss att blanda oss i toppstriden, säger Nilsson.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info