Hoppa till sidans innehåll

Starkt av Ström i JVM:s super-G

08 MAR 2020 16:21
Olle Ström med startnummer 58 slog till med ett mycket starkt åk i junior-VM i norska Narvik under söndag. Körde in på sjunde plats i super-G, efter att varit tvåa och trea vid mellantiderna.
  • Uppdaterad: 08 MAR 2020 16:21

Österrikarna höll som bäst på att fira sin andra JVM-dubbel för dagen när det vara dags för svenske Olle Ström att starta. Vid första mellantiden fick han grön skylt och med tanke på att ledaren Stefan Rieser endast hade 22 tid där var han inte ensam om bedriften. Men när det blev grönt även vid andra mellantiden förstod de flesta att någonting extra var på gång.

Intresset för Ströms fortsatta resa nedför pisten i Narvik följde med stort intresse av alla och en plats på pallen var klart inom räckhåll. Men saltsjöbadåkaren hade inte en lika bra avslutning och i mål var han 1,08 sekunder efter segraren Rieser från Österrike. En mycket stark insats av Olle som därmed också blev bästa svensk med sin sjunde plats. Jesper Brändholm, Sälens IF, slutade 17 och Axel Lindqvist, Sundsvall 24.

Det var dubbelt Österrike i herrklassen genom Stefan Rieser och Armin Dornauer. Damerna ville inte vara sämre, Magdalena Egger vann före landsmaninnan Lisa Grill, båda Österrike Bronset på damsidan gick till fransyskan Karen Smadja Klement och på herrsidan var det schweizaren Yannick Chabloz som knep tredjeplatsen.

Ida Dannewitz, Uppsala blev återigen bästa svenska när hon körde in på en åttonde plats. Hanna Aronsson Elfman, Kil, körde riktigt bra i den övre delen av hanget och var bra med vid de två första mellantiderna då en pallplats var inom räckhåll. Men hon hade inte en lika lyckad avslutning, men kunde köra in på en slutlig elfte plats och återigen imponerar den ung talangen med stor skidåkning. Hon belönades också med ett pallbesök på kvällen där hon fick ta mot pris som bästa U18-åkare.

Hanna Aronsson Elfman

Under måndag fortsätter junior-VM med kombinationstävling för damerna, samtidigt som herrarna har en vilodag.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info