Hoppa till sidans innehåll

Stor dramatik när Alpine University Games avgjordes

25 AUG 2020 08:34
Första upplagan av Alpine University Games bjöd på stor dramatik i lagtävlingen mellan Team Bauhaus och Klarna Ski Team. Det var jämn kamp till slutet och segermarginalen endast en poäng, till Bauhaus favör.
  • Skapad: 25 AUG 2020 08:34

Tävlingens introduktionsdag inleddes fysiska tester, följt av lagtävlingar och avslutningsvis en simtävling i Åresjön där skiduniversiteten Klarna Ski Team och Team Bauhaus ställdes mot varandra. Lagen följdes åt i de olika momenten och efter dag ett var ställningen oavgjord.

Under andra dagen var det dags att bestiga Åreskutan via Vertical K. Louise Myrling, Klarna Ski Team, stod som segrare i damklassen och Olle Hahlin, Team Bauhaus, i herrklassen. Efter två dagars tävlande var ställningen fortfarande jämn med en liten fördel till Klarna Ski Team som nu ledde med 7–6. 

Den sista dagen bjöd på tester inom rörlighet, funktion, balans och styrka. Efter tre dagars tävlande lyckades vi nätt och jämnt kora en segrare där Team Bauhaus tog hem Alpine University Games 2020 då de vann över Klarna Ski Team med en poäng. Det slutliga resultatet blev 13–12. Stort grattis Team Bauhaus!

Stort grattis till Alexandra Edebo och Olle Hahlin som tog hem de individuella segrarna i Alpine University Games 2020. Nedan hittar ni topp 3 i dam- respektive herrklassen.

Damer:

  1. Alexandra Edebo, Team Bauhaus
  2. Fanny Axelsson, Team Bauhaus
  3. Moa Lundén, Klarna Ski Team

Herrar:

  1. Olle Hahlin, Team Bauhaus
  2. Erik Voss-Schrader, Klarna Ski Team 
  3. Melker Netinder, Klarna Ski Team

Stort grattis och bra jobbat!

Skribent: Mathias Moberg
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info