Hoppa till sidans innehåll

Stort intresse för arrangörskonferens

13 OKT 2020 15:44
I helgen har det varit digital arrangörskonferens och ett 40-tal deltagare fanns med och lyssnade till information och riktlinjer för att arrangera alpina tävlingar kommande säsong.
  • Uppdaterad: 13 OKT 2020 15:44

Snön är i antågande och därmed också en ny skidsäsong. Alla föreningar som ska arrangera FIS/ENL 2020–2021 var med på helgens konferens som bjöd på ett program som sträckte sig från Covid-19 och regelverk till tips och inspiration hur en förening kan organisera och planera en marknads- och kommunikationsplan.

Svenska Skidförbundets Karin Sundberg informerade bland annat om riktlinjer och förhållningssättet till covid-19 vid tävlingar. Där tryckte hon på att det är av största vikt att arrangörsföreningar gör handlingsplaner för hur tävlingar ska kunna genomföras i linje med Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

Anki Svärdby Bergman, som bland annat är koordinator för svenska TD:s, berättade om en TD:s roll vid svenska tävlingar. Tog givetvis även upp och informerade om säkerhet och gav dessutom en kort genomgång av regelverket och var någonstans det går att hitta.

Åke Moänge gick igenom nyheter för svenska tävlingar. Kvoter och SSF-timing var andra områden som han berörde. 

Eftermiddagen innehöll bland annat en genomgång av att marknadsföra, paketera och sälja tävlingar av både stora och små format av Ski Team Swedens marknadschef Kalle Olsson Bexell. Undertecknad gick sedan igenom vikten av att kommunicera och informera. 

Presentationer och dokument finns vid följande länk: 

https://www.skidor.com/Grenar/Alpint/tavling/forarrangorer/digitalarrangorskonferensfisalpint10102020/materialfranarrangorskonferens/

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info