Hoppa till sidans innehåll

Succé för Alla i Bana vid Skistar Winter Games Vemdalen

15 JAN 2020 13:40
I samband med Skistar Winter Games Vemdalen genomfördes säsongens första, Alla i bana. Det är 5:e året som aktiviteten är igång och intresset för att testa att åka i en riktig bana var stort.
  • Uppdaterad: 15 JAN 2020 13:40

Aktiviteten, Alla i bana, genomförs för att på ett enkelt och okomplicerat sätt välkomna fler skidåkare till den alpina sporten. Vid anläggningar runt om i landet erbjuds skidåkare möjligheten att åka i banor med käppar. Det är ett samarbete mellan Svenska Skidförbundet, det lokala föreningslivet och skidanläggningar.

Under två dagar hade Alla i bana ett specialevent i Björnrike i samband med SkiStar Winter Games Vemdalen. Det var inte bara ungdomstävlingen, som samlade närmare 600 åkare, som blev en succé. Intresset var även stort för den stakade banan, med startgrind och mål. Inte mindre än 700 åk gjordes sammanlagt under helgen.

Alla möjliga kategorier av skidåkare hittade till Alla i bana. Där dök upp både nyfikna skidgäster i Björnrike, där ett flertal gjorde debut att åka mellan portar. Även tävlingsungdomarna som var på plats hittade till arenan och det bjöds på ett flertal familjekamper, efter att föräldrar blivit taggade att testa några åk i bana efter att de hängt vid målfållan och hejat på tävlingsungdomarna. 

– Det är 16 föreningar som i dag är anslutna till projektet.  Föreningar som varit aktiva med projektet i flera år tycker att det är ett lyckat koncept för att sprida sporten och locka fler medlemmar och skidintresserade. Framöver väntas ökad aktivitet med Alla i bana, när föreningar som är igång med projektet kan öppna sina hemmabackar, säger Lisa Ek, projektledare hos Svenska Skidförbundet.


E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info