Hoppa till sidans innehåll

Skadad Monsén – Sundin kör Wengen

13 JAN 2020 10:18
Felix Monsén, Åre SLK kommer inte till start när det under tisdag är dags för träning inför Wengens kommande Världscupstörtlopp. Felix ådrog sig en hjärnskakning vid fallet i Bormio och är inte återställd.
  • Skapad: 13 JAN 2020 10:18

– Felix kom ner för att träna men fick känningar i huvudet och har varit och undersökt sig i Innsbruck och är nu på hemmaplan för vila, säger förbundets Ulf Emilsson från Wengen.

Det var i super G-åket i kombinationstävlingen i Bormio i slutet av december som olyckan var framme. Felix hamnade långt ner i ett skråparti, körde rakt in i en port med vänsterbenet och bjöds på en vådlig luftfärd. Felix tog sig från platsen för egen maskin och kände sig mest mörbultad och öm efter kraschen, men huvudet fick sig också en liten smäll.

– Han kände ingenting innan han reste ner till Europa, men när han väl kom på plats kom huvudvärken och det är inte så mycket att göra, det är vila som gäller, säger Emilsson.

Tanken var att Felix och Alexander Köll skulle träna i Sarntal inför tävlingarna i Wengen, men för Felix blev det returflyg till Sverige. Alexander har kunnat träna och ladda enligt plan. 

När nu Monsén inte kommer till start får Olle Sundin, Djurgårdens IF chansen. Olle som körde Europacuptävlingarna i Wengen under förra veckan är kvar i alpbyn och laddar nu om för världscupstart.

– Olle är stabil bland de 30 främsta i fartdisciplinerna i Europacup. Han har åkt bra här i Wengen både på träning och tävling och då får han chansen att även köra det längre störtloppet, säger Emilsson.

I de två träningsåken inför Europacupen var Olle 11:a och 28:a. Sedan i tävlingen plockade han nya poäng i europacupen med en 21:a och en 23:e plats.

– Alltid bra att åkt i hanget, visserligen är Världscupstörtloppet längre, men det är en klar fördel att Olle redan kört övre delen ett antal gånger, säger Emilsson.

Det är planerat tre träningsdagar, 14–16 januari inför Världscupen i Wengen. Därefter väntar kombinationstävling 17 januari, störtlopp 18 januari och sedan avslutande slalom 19 januari. Vilka svenskar som kör slalomtävlingen meddelas senare.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info