Hoppa till sidans innehåll

Sundin på tredjeplats i störtlopp

15 DEC 2020 16:27
Olle Sundin kunde följa upp den fina femteplatsen från måndag med en pallplats i Santa Caterinas andra Europacupstörtlopp. Nytt personbästa för djurgårdenåkaren, som tagit ytterligare ett kliv på sin karriärstege.
  • Skapad: 15 DEC 2020 16:27

Fyra stabila störtloppsåk efter varandra är knappast någon tillfällighet. Inledde första tidsträningen med att vara trea, 18 hundradelar efter den som var snabbast. Hade sedan åttonde tid i andra träningen, 8 tiondelar efter täten och den insatsen var den som skiljde sig ur mängden. För sedan blev det som vi berättade om under måndag en femte plats i första tävlingen. 28 hundradelar bakom vinnaren Maximilian Lahnsteiner, Österrike och ett nytt personbästa för Sundin.

Men det skulle komma mera, under tisdag slog Olle till med nytt personbästa igen, den här gången räckte det ända upp till prispallen.

Tredje plats, 55 hundradelar bakom segrande österrikare Clemens Nocker och 18 hundradelar efter tvåan Lahnsteiner.

60 nya europacuppoäng till Olle som ännu en gång fick posera som en ”vinnare” med lagkamraterna. Filip Steinwall, IFK Lidingö, plockade nya poäng när han körde in på plats 25. Övriga svenskar: 35) Johan Hagberg, Avesta AK, 39) Zack Monsén, Åre SLK.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info