Hoppa till sidans innehåll

Svenska laget satta i karantän i Levi

19 NOV 2020 17:08
Under torsdag eftermiddag blev det svenska alpina damlandslaget satta i karantän av de finska hälsomyndigheterna i Levi.
– Vi fick besked nu under eftermiddagen, oerhört trist och tråkigt, säger alpinchef Tommy Eliasson Winter.
  • Skapad: 19 NOV 2020 17:08

Beslutet är fattat efter samråd mellan svenska och finska myndigheter. Åkare och ledare sätts i karantän. Inga fler åkare eller ledare i det svenska laget har dock testats positivt. 

Det var ankomst till Levi i onsdag som svenska damchefen, Christian Thoma testades positivt för Covid -19 och de finska hälsomyndigheterna beslutade att isolera honom.

– Det är försiktighetsprincipen som gäller, därför väljer de att göra på det här sättet och nu isolera hela laget. Vi lever i en pandemi och när myndigheter utövar sin plikt är det bara att rätta sig efter det.

Beslutet innebär stor besvikelse i det svenska lägret.

– Givetvis, besvikelse över själva situationen, men inte över myndigheternas hantering. Vi alla är väl medvetna om i vilken situation vi befinner oss med pågående pandemi, säger Eliasson Winter.

Beslutet om karantän innebär att inga svenska åkare kommer att vara finnas med i helgens dubbla världscupslalom in Levi.

– Tråkigt och trist, jag lider verkligen med våra damer och teamet närmast runt omkring. Det var inte så här vi hade tänkt oss slalompremiären och nu blir fokus att försöka stötta dem så gott det går.

För ytterligare information:

Tommy Eliasson Winter, alpinchef: +46 73 180 83 94

Peter Albertsson, kommunikationschef: +46 70 397 00 92

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info