Hoppa till sidans innehåll
Foto: Klas Rockberg

Fartfylld vecka med svenska framgångar

27 JAN 2020 15:29
Karoline Edfalk, Edsåsdalens SLK var en av många svenska åkare som förra veckan letade sig till Norge, för en vecka fylld av störtlopp och super-G. Edfalk åkte bra och var snabbast både på träning och tävling i norska juniormästerskapen.
  • Skapad: 27 JAN 2020 15:29

Damernas störtlopp blev något av en uppvisning av de svenska åkarna, Edfalk var snabbast och bakom henne återfanns Olivia Sellstedt, Järfälla AK på en tredjeplats. 

Filip Steinwall, IFK Lidingö blev bästa svensk på herrsidan i störtloppet med sin tredje plats. Där blev det en riktigt tuff hundradelsstrid, segraren Jonas Buer från Norge var endast 16 hundradelar snabbare än Steinwall. I herrarnas störtlopp ska också nämnas att 17-årige, Grim Wallin, Östersund-Frösö SLK var näst snabbast i det andra träningsåket. Körde in på 15:e plats i tävlingen.

I kombinationen var Edfalk snabbast av tjejerna i störtloppet, men sedan när det kom till slalomdisciplinen visade Alexandra Bauer, IFK Mora fin form och såg till att vinna totala kombinationen före klubbkompisen Fanny Axelsson.

Ett glädjeämne på herrsidan var 17-årige Emil Nyberg, Sundsvalls SLK, som körde in på 5:e plats i kombinationstävlingen. Han följde sedan upp det med en ny femte plats i super-G och var även där bäste svensk, endast 51 hundradelar bakom vinnaren Andreas Bache-Wiig.

Svenska damerna fortsatte sin segerrad i den avslutande super-G när Johanna Boiardt, Östersund-Frösö slalomklubb körde in som nummer ett och var snabbast för dagen.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info