Hoppa till sidans innehåll

Sverige laddar för alpin fest på hemmaplan

09 MAR 2020 15:50
Solen skiner över Åreskutan, svenska damlandslaget tränar slalom, parallellslalom och storslalom inför kommande världscuptävlingar i Åre. Laget är laddat, avgörandet av årets alpina världscup står för dörren.
  • Skapad: 09 MAR 2020 15:50

I den soldränkta slalompisten i Åre känns Coronavirus, karantän och inställd final i Cortina väldigt avlägset. Svenska damlaget tränar för fullt och siktet är i inställt mot torsdag, fredag och lördag den här veckan när alpina världseliten är på plats i Åre och det är tävlingsdags på hemmaplan

– Även om vi kör enligt den plan som vi har går det inte komma ifrån att allt runt omkring ändå görs sig påmint. Men det är ingenting som vi kan göra någonting åt och då är det bättre vi jobbar med de delar som vi kan påverka, säger tränare Per Jonsson.

Han syftar på det vi var inne på inledningsvis, med Coronavirus som gemensam nämnare, men allt på topp i det svenska laget.

– Vi har kunnat träna bra, var här tidigt och jobbade med underlaget och det var väl först i dag som det blev lite mjukare när solen tittade fram och värmde på snön, säger Per

Sju svenska damer är på plats för att tävla och alla är friska och hela.

– Inga problem på den fronten och jag tycker det ser riktigt bra ut på träningarna, de åker riktigt bra skidor.

Under tisdagen kommer några åkare att vila, flera har varit igång i tre dagar, andra kommer att köra ytterligare träning.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info