Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Matic Klansek

Swenn-Larsson portar från första segern

16 FEB 2020 15:49
Damernas slalom i Kranjska Gora blev en riktig thriller. Anna Swenn-Larsson i ledning efter första åket. Var överlägsen i det andra åket, när det som inte fick hända blev verklighet. Fall och ridå ner, trist och tråkigt.
  • Skapad: 16 FEB 2020 15:49

Annas bittra miss slog smolk i den glädjebägare som var på väg att fyllas med all sköns glädje i takt med att Swenn-Larsson forcerade pisten i Kranjska Gora i det andra åket. En riktigt bra start, växlade över till ännu bättre skidåkning och vid andra mellantiden var Anna 1,17 sekunder före ledande Petra Vlhova.

Larsson klev in i branten med resolut åkning, de slag som uppstått var som osynliga och vägen mot första världscupsegern låg öppen. Men endast portar före mål blev Anna lite sen, kom ur position och fick framåtrotation, kunde inte bemästra krafterna och allt slutade i ett snömoln av besvikelse.

Petra Vlhova som därmed säkrade ytterligare en slalomseger skakade, på huvudet i målfållan. Anna satt kvar på backen och begrundade det som hänt.

– Jag hade tur som vann i dag, Anna var helt suverän och på väg mot segern när hon körde ur, sa Vlhova från målfållan i en segerintervju.

Anna Swenn-Larsson är onekligen i en strålande form just nu. Urkörningen var en tillfällighet, sådant som händer i en sport som slalom med små marginaler.

– Trist och tråkigt, vad mer kan jag säga. Klart jag är besviken, men det är sånt som händer och jag hade bestämt mig för att gå för det och det gjorde jag, säger Larsson.

Hennes åkning imponerar förtillfället väldigt stort. Hon säger också själv att formen är bra och med lite distans till avslutningen på andra åket i Kranjska Gora kan Anna se fram mot nästa slalom i tyska Ofterschwang 7–8 mars med stor tillförsikt, samt givetvis tävlingarna på hemmaplan i Åre 12–14 mars.

Om Annas uråkning var lite smolk i glädjebägaren, fanns andra insatser som såg till att det fanns en stor portion av positivism kvar i vågskålen efter tävlingens slut.

Emelie Wikström åkte in på en sjunde plats efter att varit sexa efter första åket. Hade inte riktigt rätta flytet i sin åkning efter andra mellantiden i det andra åket. Gjorde där också en liten miss och kom ur rytmen in slutdelen av banan. Tappade tid och gick i mål som trea, vilket räckte till en slutlig sjundeplats.

Magdalena Fjällström går från klarhet till klarhet under vårsäsongen. I Kranjska Goras slalom tangerade hon sitt personbästa i världscupen när hon körde in på en slutlig tionde plats. Hon klättrade tre placeringar i det andra åket och såväl Emelies som Magdalenas insatser spred glans över det svenska laget och det lovar onekligen gott inför fortsättningen.

Slovakiskan Vlhiova stod som slutsegrare och tog därmed över ledningen i slalomcupen. Wendy Holdener, Schweiz blev tvåa och trea blev österrikiskan Katharina Truppe. 

Sara Hector och Hanna Aronsson Elfman kvalade inte till det andra åket. Hanna hade gick in på 43:e plats i det första åket och Sara var 24 hundradelar från ett andra åk.

Estelle Alphand körde ur i det första åket.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info