Hoppa till sidans innehåll

Tre åkare toppar Nocco Alpine Elite Tour

20 JAN 2020 11:43
Tre åkare och lika många klubbar toppar Nocco Alpine Elite Tour efter den inledande helgen i Kläppen. Moa Müssener Boström, Uppsala SLK är etta i damklassen. Lukas Karlberg, Mälaröarnas ASK och Axel Lindqvist, Sundsvalls SLK leder herrklassen
  • Skapad: 20 JAN 2020 11:43

Första deltävlingen i Kläppen bjöd på hundradelsdramatik och redan i den inledande damklassen blev det tät kamp om topplatserna. Moa Müssner Boström stod för jämnheten och var övertygande vinnare i det inledandet racet. Men kampen om silver- och bronsplats blev dramatisk. 

Julia Digerfors, Sollentuna som hade ledningen efter första åket, kunde inte matcha Moa i åk två, men hennes insats räckte till en andra plats, om än med minsta möjliga marginal. Tilde Kandell, Leksands IF hade andra åktes näst snabbaste tid, men fick se sig slagen av Julia med en hundradel och nöja sig med en tredjeplats.

I herrarnas inledande storslalomtävling var det aldrig något snack om saken vem som var bäst för dagen. Mälaröarnas Lukas Karlberg var snabbast i både första och andra åket. Sundsvalls Axel Lindqvist var 38 hundradelar långsammare och blev tvåa. Toppduon var lite i en klass för sig. Trean Johan Silfält, Valfjällets SLK var 1,13 sekunder efter vinnaren.

Emma Sahlin, Sollentuna SLK fanns inte med i den absoluta toppstriden första dagen, även om hon hade andra åkets snabbaste tid. I andra deltävlingen i Kläppen fick hon sin revansch. Snabbast i båda åken, även om det var med knapp marginal till Moa Müssner Boström som var tre hundradelar långsammare i första. I andra åket var Emma två tiondelar snabbare än Moa och säkrade segern. På bronsplats landade Huddinges Evelina Fredriksson.

Moas silverplats innebar att hon inkasserade 80 poäng i cupen och med de 100 hon tog första dagen toppar hon Nocco Alpine Elite Tour efter första tävlingshelgen med 180 poäng. De båda sollentunaåkarna Sahlin (145 poäng) och Digerfors (112 poäng) ligger tvåa respektive trea i totalen.

I herrklassen bjöd den andra tävlingsdagen på omvänd ordning i den absoluta toppen. Sundsvalls Axel Lindqvist gjorde ett mycket starkt andra åk och kunde knipa segern en halvsekund före Mälaröarnas Lukas Karlberg. Men det blev hundradelsstrid om andraplatsen. Malte Lindberg, Åre Slk vara bara tre hundradelar efter Lukas, men hade samtidigt bara sex hundradelar ner till fyran Elias Grym, Storklinten AK Skalp.

I och med utgången av tävlingen den andra dagen är det delad ledning i herrklassen i Nocco Alpine Elite Tour. Lukas och Axel har båda 180 poäng. På tredje plats ligger Hannes Grym, Storklintens AK Skalp, som var fyra, respektive sexa i deltävlingarna och samlade ihop 90 poäng.

Nästa deltävling avgörs 25–26/januari i Klövsjö med Sollentuna Slk som arrangör. Två storslalom för herr- respektive dam står på programmet.

https://www.skidor.com/globalassets/alpint/dokument/2019-2020/tavlingar/nocco_aet_2019-2020.pdf

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info