Hoppa till sidans innehåll

Uteblivna resultat för slalomherrarna i Wengen

19 JAN 2020 18:51
Sverige ställde upp med tre grabbar i dagens världscupslalom i Wengen men tyvärr lyckades ingen av dom ta sig vidare till andra åket. Tävlingen vanns av fransmannen Clement Noel.
  • Skapad: 19 JAN 2020 18:51

André Myhrer gjorde sitt sista framträdande i Wengen till arrangörens och publikens hedrande besvikelse.

André kom inte igång riktigt under första åket och hamnade långt bak på skidorna i nedre delen, med en urkörning som resultat. När han senare blev intervjuad i målområdet så fick han frågan om det blir revansch nästa år och svarade att detta var sista gången han körde Wengen, som världscupåkare. Ett sus gick genom publiken och följdes av en hedrande applåd för lång och trogen tjänst. Set märks att André har en stor plats i Wengens hjärta. 

Kristoffer Jakobsen, som har kört ut de tre senaste tävlingarna, satsade på att ta sig ner men det är svårt att balansera säkerhet och ändå åka fort. Krille missade precis att kvala till andra åket med en 31:a plats. Skönt att ha tagit sig ner ett åk men såklart en besvikelse över resultatet.

Ungtuppen Carl Jonsson från Klövsjö startade sent med nummer 69 på lappen och gav det en chans tills det gick för fort och även han körde ur.

Clement Noel (FRA) ledde efter första åket med dryga halvsekunden före norsken Henrik Kristoffersen och Marco Schwarz (AUT) på tredjeplats. 

I andra satte ryssen Alexander Khoroshilov ner ett kanonåk och ledde länge med åkare efter åkare som kom in endast hundradelar för sent. Spänningen höll i sig in i det sista men till slut körde Kristoffersen i som ny ledare och därefter satte Clement Noel spiken i kistan och vann, fyra tiondelar före Kristoffersen.

Slalomherrarna laddar om för nästa klassiker i Kitzbühel, redan kommande helg.

Skribent: Joar Båtelson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info