Hoppa till sidans innehåll

Världscupdebut för Hilma och Felix ensam i Bormio

27 DEC 2020 10:00
Hilma Lövblom, Täby SLK kommer att göra världscupdebut när det under måndag är storslalom i Semmering, Österrike. Felix Monsén, Åre SLK är ensam svensk som kör i Bormio, Italien, där det efter två dagars träning är dags för tävling 28/12.
  • Skapad: 27 DEC 2020 10:00

Mellandagstävlingar i den alpina världscupen hör till ordningen och avslutningen på 2020 är inget undantag. För damerna är det storslalom och slalom i Semmering som står på programmet och under måndag är det dags för en ny dam i det svenska alpina landslaget att göra världscupdebut. Hilma Lövblom, Täby SLK, har under december åkt mycket bra i Europacupen och det renderar i en biljett till måndagens storslalom.

Herrarna är traditionsenligt i Bormio, men den dynamiska duon Monsén och Alexander Köll har splittrats inför årets avslutande tävlingar. Felix är ensam svensk på start när ”Alex” väljer att ta några dagar extra ledighet och hämta igen sig efter den vådliga smällen i Val d´Isere då ett antal tänder slogs ut. Efter två träningsdagar är det under måndag tävling i Bormio.

Svenska trupperna: Semmering, damer, storslalom 28/12: Sara Hector, Kungsbergets AK, Estelle Alphand, Åre SLK, Sara Rask, Sollentuna SLK, Hanna Aronsson Elfman, Kils SLK, Hilma Lövblom, Täby SLK. Slalom 29/12; Sara Hector, Kungsbergets AK, Estelle Alphand, Åre SLK, Sara Rask, Sollentuna SLK, Hanna Aronsson Elfman, Kils SLK, Emelie Wikström IFK Sävsjö, Charlotta Säfvenberg UHSK Umeå SK

Herrar: Bormio, störtlopp, super-G 28/12–29/12: Felix Monsen, Åre SLK

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info