Hoppa till sidans innehåll

Världscuppoäng för Köll i Wengens kombitävling

17 JAN 2020 18:21
Herrarnas världscuptour är tillbaka i en av de mest klassiska tävlingsorterna, schweiziska Wengen, för en tredagarsbatalj. Idag var det dags för kombinationstävlingen där de bästa störtlopps- och slalomåkarna fick prestera över två åk.
  • Skapad: 17 JAN 2020 18:21

De svenska herrarna som startade i kombinationen i Wengen var Alexander Köll, Landskrona Skiclub och Olle Sundin, Djurgårdens IF. Den alpina kombinationen bestod av ett störtloppsåk och avslutades med slalomåk. Alexander åkte på bra i slalombacken och körde upp sig till 26:e plats med viktiga poäng som resultat. För Olles del var det världscuppremiär i dag och efter en dryg vecka i Wengen med europacup som uppvärming tidigare i veckan så kändes dagens tävling i kroppen. Olle körde ett klart godkänt störtloppsåk och började även slalomåket bra men körde tyvärr ut strax innan mål.

Mattias Mayer från Österrike, var snabbast efter störtloppet och lyckades, med startnummer 1 i slalomåket, hålla ledningen genom resten av tävlingen. Han var 1.68 sekunder före fransmannen Alexis Pinturault efter störtloppet och fransmannen lyckades nästa ta in hela försprånget under slalomåket men missade med 7 hundradelar och slutade tvåa. På tredjeplats, 67 hundradelar efter Mattias slutade fransmannen Victor Muffat-Jeandet (FRA).

Imorgon lördag, 18:e januari, kör herrarna störtlopp i Wengen klockan 12.30 och damerna kör storslalom i Setriere, Italien klockan 11.00. Kanaler som sänder tävlingarna är SVT och SVT Play.

Skribent: Joar Båtelson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info