Hoppa till sidans innehåll

Wittenburg och Stelvio för alpina damlagen

29 SEP 2020 16:03
Efter två mycket lyckade läger för teknikdamerna i. Saas Fee, är det nu träning inomhus i Wittenburg för slalomåkarna. Sara Hector väljer en annan väg och är Stelvio, där även damernas träningsgrupp 2 huserar.
  • Uppdaterad: 29 SEP 2020 16:03

Rapporterna från träningslägren för alpina damerna har varit idel positiva och fram till i dag har damlaget inte tappat en enda dag på grund av dåligt väder.

– Det har varit fantastiskt bra förhållanden. Klarblå himmel, sol och ett fantastiskt underlag, säger tränare Per Jonsson.

30 september inleder teknikdamerna sitt läger i tyska Wittenburgs inomhusanläggning och stannar där till 2 oktober.  Sara Hector väljer att åka till Stelvio och där är hon är samtidigt som svenska damerna i grupp 2. Hon har med egen stab med sig och siktet är inställt mot Sölden och storslalompremiären i världscupen. Estelle Alphand som givetvis också är aktuell för Sölden väljer Wittenburg för att testa en del material i slalom.

Träningsgrupp 1 damer:

Wittenburg 29 september–2 oktober:

Anna Swenn Larsson, Rättviks Slk, Emmelie Wikström IFK Sävsjö, Estelle Alphand, Åre Slk

Stelvio 29 september–2 oktober:

Sara Hector, Kungsbergets AK

Träningsgrupp 2 damer:

Stelvio 29 september – 10 oktober:

Sara Rask, Sollentuna Slk, Elsa Fermbäck, Vemdalens Alpina, Emelie Henning, Järfälla AK, Lisa Nyberg, Åre Slk, Moa Mussener Boström, Uppsala Slk, Jonna Luthman, Åre Slk, Hanna Aronsson Elfman, Kils Slk, Hilma Lövblom, Täby Slk

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info