Hoppa till sidans innehåll
Foto: DANIEL STILLER

Ylva Stålnacke avslutar sin alpina elitkarriär

29 JAN 2020 19:38
Ylva Stålnacke, Kiruna BK, har beslutat att efter sju år i Världscupen sätta upp nya mål i livet.
  • Skapad: 29 JAN 2020 19:38

Höjdpunkterna i hennes fina karriär är segern i den totala storslalomcupen i Europacupen, en fjortonde plats i Världscupen 2018 samt fjortondeplatsen på VM i Åre i fjol.

­–Jag har alltid sagt att den dagen jag känner att jag inte är redo att ge 100% längre ska jag gå vidare, säger Ylva.

Tankarna hade funnits där en tid. Ylva berättar om känslan som slog henne i målet när bästa vännen Anna Swenn Larsson precis hade tagit silver på VM i Åre ifjol.

–Oh wow det här är så fantastiskt, men samtidigt kände jag inte att jag var redo att lägga ner jobbet för att komma dit. Nu vill jag inte det här, nu har jag andra drömmar berättar Ylva.

Men det var först på väg ner till ett träningsläger för någon vecka sedan, som hon fattade det slutgiltiga beslutet. På väg av planet kände hon: ”Nä varför ska jag göra det här … jag vill inte” berättar hon i veckans avsnitt av Fjällstugan.

–Jag är superstolt och nöjd med min karriär och skulle jag få göra om resan hade jag inte velat ändra något. Man drömmer och kämpar för att bli bäst i världen, men i slutändan är det väldigt få förunnat att nå hela vägen fram. Jag blev aldrig bäst i världen, men jag har fått lära mig mycket om livet och idrotten, framgångar och hur det är att ta motgångar och ställa sig upp igen. Det har varit mitt livs äventyr säger Ylva.

–Det finaste jag har fått av skidåkningen är fantastiska lagkamrater, tränare, servicepersonal som jag har fått dela skratt, tårar, mot- och medgångar med! Det är en hel skidfamilj där ute som jag kommer att sakna otroligt mycket.

Nu ligger fokusen på att avsluta studierna till fysioterapeut och fortsätta träningen i Crossfit för att framöver kunna vara med och tävla i större tävlingar även där. I framtiden vill hon få användning av sina erfarenheter och jobba med träning och coachning.

–Jag hoppas kunna komma tillbaka och bidra till sporten på något annat sätt! Men först ska jag testa nya saker i livet. Jag är superladdad med också livrädd, avslutar Ylva.

Vill du se hela intervjun med Ylva så finns den här i Fjällstugan:
https://www.facebook.com/SkiTeamSwedenAlpine/videos/715637975876488/

Kontaktperson STSA Kalle Olsson Bexell
This is a mailto link
+46 76 634 73 68

Foto: Bildbyrån

Skribent: Kalle Olsson Bexell
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info