Hoppa till sidans innehåll

Ytterligare världscuppoäng för Rönngren

11 JAN 2020 17:43
Lördagens storslalomtävling i Adelboden resulterade i världscuppoäng till både Matts Olsson, Valfjällets SLK, på delad 11:e plats och Mattias Rönngren, Åre SLK på 22:a plats. Tävlingen vanns av Zan Kranjec (SLO) efter en dramastisk avslutning.
  • Skapad: 11 JAN 2020 17:43

Resultatlistan toppades av, Zan Kranjec (SLO) 1:a och dagens ”bubblare” Filip Zubcic (CRO) 2:a, före Norge och Frankrike på delad 3:e plats genom Henrik Kristoffersen och Victor Muffat-Jeandet.

Efter första åket låg Matts Olsson på en 15:e plats, 77 hundradelar efter ledande Luca De Aliprandini (ITA). Mats åkte lite orent i starten och tappade tid men höll sedan jämnt med toppen i nedre delen av banan. En annan stark svensk insats stod Mattias Rönngren för då han med startnummer 57 klättrade till 20:e plats efter första åket.

I andra åket tappade Mats ytterligare någon placering men då det blev en dramatisk avslutning på tävlingen med flera urkörningar så klättrade han ändå till en 11: plats, 1,38 sekunder efter Kranjec, som till slut vann efter en grym avslutning. Även Mattias tappade lite i andra åket och kom in på en 6:e plats, som till slut blev en viktig 22:a plats. Det innebär en ny bästa placering i världscupsammanhang för Mattias och han klättar ytterligare i både ranking- och startlistorna.

En annan som levererade och gjorde en grym tävling var Zan Kranjec från Slovenien, som nu toppar storslalomcupen före Kristoffersen.

Imorgon, söndag 12:e januari, körs slalomtävling i Adelboden. Sverige ställer upp två grabbar på start imorgon, André Myhrer, Bergsjö Hassela AK och Kristoffer Jakobsen, Storklintens AK.

Tävlingen går att se på SVT och tiderna som gäller är 10.30 för första åket och 13.30 för andra.

 

Skribent: Joar Båtelson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info