Hoppa till sidans innehåll

Aronsson stark femma i Krvavec

02 FEB 2021 14:35
Hanna Aronsson Elfman var på pallplats i första åket, halkade ner ett par placeringar i andra, men landade på en mycket fin femte plats i Krvavec, europacupstorslalom.
  • Skapad: 02 FEB 2021 14:35

Kilsåkaren fortsätter att åka mycket bra skidor och en sjundeplats från slalomtävlingen Zell am See härförleden följdes upp med personbästa i Europacupen genom femte plats i storslalom.

Inledningen av tävlingen var av yppersta snitt när Aronsson såg till att åka in på tredje bästa tid i det första åket. Hon var endast 52 hundradelar bakom ledarinnan Kaja Norbye, Norge och 47 hundradelar bakom kroatiskan Zrinka Ljutic på andra plats. I det andra åket blev det en del omkastningar i listan. Ljutic klarade av att lägga beslag på första platsen och sedan var det en annan norska, Marte Monsen som klättrade till en plats på pallen.

Hanna hade inte lika stor lycka med sig i andra åket som i det första, men kunde slutligen lägga beslag på femteplatsen efter en dramatisk hundradelsstrid. Tre hundradelar från fjärde- och fyra hundradelar från en tredjeplats. Ytterligare en svensk var på poängplats, Sara Rask Sollentuna slutade 27.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info